5000 lóerős verda! Már nem a Bugatti a király?

5000 lóerő egy személyautóban?

A Bugatti Veyron-t ez pont 5-ször múlja felül! A világ leggyorsabb személyautójának ígéretével állt elő az idei Dubai-ban megrendezett autószalonon a Defining Extreme Vehicles Car Industra L.L.C. vállalat.

devel sixteen 5000loero
5000 lóerős személyautó
Devel Sixteen a Dubai Motor Shown

Ez nem vicc, bár a számok elképesztőek, hogy mennyi bennük az igazság, azt egyelőre senki nem tudja.

A Devel Sixteen elnevezésű modell, amelyet Dubaiban fejlesztenek, igazi autóskártyába illő mindentvivő. Ötezer, vagyis 5000 lóerő egy 7.2 literes V16-os 16 hengeres motorból, amellyel az autó 1,8 másodperc alatt gyorsulhatna százra, a végsebessége pedig 560 km/h. (másodpercenként két futballpálya hosszát jelenti) Ilyet még a versenyautók sem tudnak – ez a sebességtartomány már a repülőgépek kiváltsága. Az autó inkább hasonlít Bat Man egyik csodajárgányára, vagy a James Bond filmek főszereplőjének csodaautójára.

Nem kizárható persze, hogy az autó tényleg ilyen gyors. Bár fontos nem megfeledkezni arról, hogy ekkora sebességről lefékezni és megállni sem kis teljesítmény. Ehhez nagyon egyedi fékrendszerre, egyedülálló gumikra és futóművekre is szükség van.

A design egyébként nem rossz, külsőre meglehetősen Lamborghini Veneno és Pagani Huayra egyvelege, belül pedig a Köenigsegg Agera adhatta a fő inspirációt, de meg kell hagyni, így is elég egyedi a forma.

Sajnos az autó egyenlőre még nem bérelhető…

devel sixteen hata
A dübörgő fenevad 5000 lóerővel
Devel Sixteen fara
telefonos lany 03

Kérj GYORS, személyes tájékoztatást az autóbérlési lehetőségekről most!

Ajánlat vagy visszahívás kéréséhez