Menu

Ezért sem érdemes ittasan vezetni

Az ittas vezetésnek nem csak nagyon súlyos egészségügyi, de pénzügyi következményei is lehetnek. A biztosítók nem fizetnek az ittasan karambolt okozó sofőröknek.

 

ittas-karambol

 

Szaporodnak az ittas vezetéssel kapcsolatos balesetek -derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. Túlnyomó részt az autósok, de mellettük a gyalogosok és a biciklisek is több bajt okoznak azzal, hogy részegen figyelmetlenül közlekednek az utakon.

Minden balesetnél elsőszámú az ártatlan károsultak védelme, nekik a biztosító feltétlenül fizet. Amennyiben a károkozó sofőrről bebizonyítható, hogy ittasan ült a volán mögé, az okozott kár összegét, vagy egy részét a biztosító a károkozóval fizetteti ki. A törvény másfél millió forintra szabályozza a legnagyobb összeget, amit a biztosító a vétkesen behajthat, annak ellenére, hogy egy súlyos balesetnél a károk meghaladhatják ezt az összeget. Ha a vétkező sofőr még kötelezőt sem kötött a gépjárművére, akkor a Magyar Biztosítók Szövetsége rendezi a kár összegének kifizetését, de később ezt is behajtják a baleset okozóján.

TIPP: NE végezd így!!!! Sose ülj részegen autóba, akárhova, akármilyen gyorsan kell eljuss!! Állok rendelkezésedre! - Laci - (06-1-445-4213)
Segítek!


A kötelező biztosítás a gépjárműben keletkezett kárt hivatott téríteni, de a véralkoholszintet (0,8 ezrelék) átlépő sofőrök esetében a biztosító nem fizet.

 

 

 

 

Vissza a tetejére