Pénztermelő Gépezeted – A MATEK

Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi nyereségre, profitra fogsz szert tenni. Ezért kiemelten fontos, hogy tisztába légy mindazzal, ami a pénzügyi végeredménybe bele fog számítani.

A PROFITOD ÖSSZETEVŐI:

Itt felsorolom részedre mindazokat a tényezőket, amiktől függ, hogy mennyi pénzt fogsz keresni az autóbérbeadásból. Hosszú évek tapasztalatait foglalom össze, emiatt javaslom nagyon alaposan az áttanulmányozásukat.

1., Bérautó beszerzési költsége

A matekodba nagy mértékben beleszól a bérautó beszerzési árának és a napi bérleti díjnak az aránya. Lenne itt két példa, ami nagyon jól szemlélteti amire gondolok.

Suzuki Swift 14 éves 1.3-as gépkocsi
Beszerzési ár: kb 300.000,-Ft, Napi bérleti díj: Kb. 3.000,-Ft Arány: 1%

Opel Astra 5 éves 1.4-es gépkocsi
Beszerzési ár: kb 1.700.000,-Ft, Napi bérleti díj: Kb. 7.000,-Ft Arány 0,4%

Jól látható, hogy a példában szereplő Suzuki 100 nap alatt visszahozza az árát, míg a példában szereplő Opel csak 243 nap alatt. Javaslom ezt a tényezőt alaposan vedd figyelembe.

2., Telephelyed elhelyezkedése

Itt külön kell választani azt, hogy milyen gépkocsi kategóriát fogsz bérbe adni. Meg kell nézni, hogy a bérlőd gyalog, vagy személyautóval kíván a bér gépkocsiért elmenni. Vedd fel a bérlő nézőpontját. Ha neked nem lenne autód, és busszal kéne menned, akkor hová mennél bérautóért szívesen?

1., Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyre?
vagy
2., Egy jól eldugott, 50 perces gyalogtúrát és 4 átszállást igénylő helyre?

Olyan átadás-átvételi pontot biztosíts, ami könnyen megközelíthető. Ez lehet a családi házad, vagy egy lakótelep is. A lényeg, hogy megfelelő legyen a közlekedés. Ha teherautó kiadásról van szó, ott sokkal fontosabb szempont, hogy a bérlő a bérlés alatt biztonságos helyen tudja e tartani a saját magán autóját.

Egy biztos: A bérlők a jobban megközelíthatő helyekre inkább elmennek. Ez pedig jelentősen érinti a bevételed és a profitod mértékét.

3., Szolgáltatásaid a bérlőid részére

Mint minden iparágban itt is lényeges az, hogy miképp bánsz a bérlőddel. Bunkón, lekezelőn, ahogyan a legtöbben ezt teszik, vagy úgy mint ahogy te is szeretnél ha bánnának veled? Milyen egyedi kérései lehetnek feléd?

 • biztonsági gyerekülés
 • gps
 • tetőcsomagtartó
 • síbox
 • hólánc
 • kiszállítás
 • sofőr bérlés
 • asszisztansz a kocsi mellé
 • pályamatrica
 • stb…

Ezeket adhatod ajándékba is, de kérhetsz plusz felárat is értük. Minél több szolgáltatást kínálsz, annál több bérlési igényt tudsz lefedni. Ez pedig több bérlőt és több bevételt fog okozni.

4., Nyitvatartási időd

Vannak flegma bérbeadók, akik egy kicsit el vannak önmaguktól szállva. Azt hiszik, hogy hülyék a bérlők. Ésszerűtlen és rövid nyitvatartási idővel dolgoznak, így nincs is bérlőjük.Az ideális a NON-STOP nyitvatartás a hét minden napján még ünnepnapokon is. Ha ezt nyújtod, rengeted bérlőt fogsz kapni. Ha csak szűkös a nyitvatartási dőd, akkor minimális bérlőre számíts.

Természetesen keresd meg az optimumot, mérd fel a piac jellemzőit. Ha a bérlői igényekre leginkább optimalizált a nyitvatartási időd, akkor sok bevételed lesz.

5., A bérautód műszaki állapota

Sokan nem tudják, hogy egy bérautót kiemelten magas műszaki állapotban kell tartani. Minden meghibásodás hatalmas kárt tud okozni. Gondolj bele, ha mentened kell a bérlőd, aki 845km-re van tőled. Mekkora költség onnan hazahozatnod a bérautót? Mekkora költség új bérautót biztosítanod a régi helyett részére?

Ha nem ügyelsz arra, hogy makulátlan legyen a gépkocsid műszaki felkészültsége, akkor ne számíts sok profitra. A profi bérbeadók gépkocsijai a normáltól sokkal gyakrabban szervizeltek. Ezért nem az életkora számít egy bérautónak, hanem sokkal inkább a műszaki állapota és a műszaki megbízhatósága. A problémás, sűrű szervízigénnyel rendelkező autó típusokat kerüld.

Rendelkezz pontos szerviz tervvel jó előre. Ennek nem kell bonyolultnak lennie. Itt egy példa:

szerviz koltseg

6., Ügyfélkiszolgálásod minősége

Ahogy más iparágban, a bérautós világban sem mindegy, hogy miképp bánsz a bérlőddel. Tálcán hordozod és magas minőségben szolgáltatsz részére, vagy teszel rá.

Pár tipp:

 • Te hívd, te kezdeményezz. Ne várj rá.
 • Ha mégis hív, javasolj részére visszahívást általad. Nemes gesztus ha a te költségedre megy a hívás.
 • Szólítsd kereszt néven
 • Akarj segíteni neki
 • Adj ötleteket, segítséget az utazásához (komp díjak, pálya költségek, útinform, stb…)

7., PÉLDA a lehetséges profitra

(Ez egy találomra kiválasztott típus, de valós adatokkal. Mintaként szolgál a számolás menetéhez. A korábban megadott Peugeot Boxer adatait használom. Te számold ki jó előre a saját autóddal a várható eredményt.

Bérautó típusa: Peugeot Boxer
Szervízköltség: 11.55 Ft/km
Napi bérleti díj: 8.000,- Ft
Napi km limit: 200km
Túlfutás díja: 15,- Ft /km
   
Bevételek: 14 nap bérbeadás: 14nap × 8.000,- Ft = 112.000,- Ft
Túlfutások díja: 300km × 15,-Ft = 4.500,-Ft
Kiadás, költség: Szervízre félre tenni: 2.300km × 11.55 Ft = – 26.565,-Ft
Havi nyereség: 89.935,- Ft

8., És amivel még számolnod kell

 Van még két tényező, amit javaslok figyelembe venni.

a., Túlfutás:
Ha stabil nyereséget akarsz, ne engedj korlátlan km használatot a bérautódra. Jellemzően a napi bérleti díj csak egy maximális km megtételét teszi lehetővé. Ezen felül túlfutási díjat kell kérned. A túlfutási díj mértékét a szervízterved alapján tudod megállapítani. A fenti pédában 15Ft túlfutási költséggel számoltam napi 300 km limit felett.

b., Kereslet – kínálat – árazás:
A másik tényező az a napi bérleti díj meghatározásának kérdése. Alaposan nézd meg a paici árakat. Szezononként és járműkategóriánként, városonként eltérőek a számok. Csúsz szezonban amikor nagyobb a kereslet, sok bérbeadó árat emel, míg pangó időszakokban akciókat kínálnak.

Kérdésed lenne? Állok rendelkezésedre.

Laci az autóbérlők barátja

Baráti üdvözlettel! Laci

telefonos lany 03

Kérj GYORS, személyes tájékoztatást az autóbérlési lehetőségekről most!

Ajánlat vagy visszahívás kéréséhez