A Volvo, ami megtett ötmillió kilométert

Irv Gordon, a világrekorder VOLVO P1800-as büszke tulajdonosa átlépte a harmadik millió mérföldjét.

irv gordon

Kezdetek

Valószínűleg Irv Gordon, középiskolai fizikatanárként nem gondolta, hogy egy napon benne lesz a Guinness Rekordok Könyvében. Irv New York-ban élt, mikor 1966-ban, egy pénteki napon megvásárolta a Volvo P1800S-ét és a mai napig is azt vezeti. Mielőtt a Volvot a birtokába vette volna, 3 órát töltött az utakon tesztvezetéssel. Azt állította, azért vette meg mert nem talált benne olyan dolgot, amit ne kedvelt volna az autóban. Kényelmes volt, minden gombot, kapcsolót és eszközt könnyen kezelhetőnek és sofőrbarátnak tartott . A vásárlást követő két napban több, mint 1500 mérföldet rakott az autójába és rendszeres autóhasználóként egy átlagos napon körülbelül 125 mérföldet tesz meg.

rekordok

Az első millió mérföldet 1987-ben (kb. 27 éve) lépte át. Később, 1998-ban bekerült a Guinness Rekordok könyvébe, mint a legtöbb mérföldet megtett jármű eredeti tulajdonosa, ami nem reklám célokat szolgál. Ekkor a kezébe nyomták egy új 780 Berton Coupe kulcsát, amit később eladott egy barátjának Hollandiában, körülbelül 470 000 mérfölddel “megtankolva”. A rekordot 1,69 millió mérfölddel könyvelték el.

Ezt követően, 2002-ben átlépte a második millió megtett mérföldes határt. Ebből kifolyólag a Volvo meghívta őt a 75. évfordulójukra, amit New York-ban a Times Square-en tartottak. Itt meglepték őt egy C70 coupe-val, amit körülbelül még csak 50 000 mérfölddel töltött meg, mivel ideje nagyrészét az 1800-asban töltötte.

Innentől már csak 12 évre volt szüksége ahhoz, hogy átlépje a hárommiliomodik megtett mérföldkövet, amit 2013. szeptember 17-én teljesített a sewardi autópályán, Alaszkában, egy olyan államban ahol Gordon még sosem járt azelőtt.

A kulcs

Gordon azt nyilatkozta, hogy az autó az évek alatt, szinte probléma mentes volt. Kisebb javításokra volt csak szükség, amihez a kulcs a rendszeres karbantartás. A motorolajat és a szűrőt minden 3.000-5.000 mérföldenként, a gyújtást és a váltófolyadékot 20-25.000 mérföldenként rendre cserélte. Az évek során megtanulta mit és hogyan hozzon rendbe az autón.

irv gordon2

Hogyan tovább?

Elmondása szerint nem az autón, inkább saját magán múlik a negyedik milliós határ. A P1800-as valószínüleg bírná, de ő már nem biztos. Az utazásai alatt rengeteg helyen megfordult, végigjárta Amerikát, ellátogatott Európában is, ahol Svédországban a Volvo központját is lehetősége volt megnézni, a P1800-as szülőhelyét.

Az eladást még nem tervezi, de ha egyszer eladná, mérföldenként egy dollárt kérne érte. Úgy becsüli, hogy ennyi pénz talán fedezné a kiadásait. De miért adna el egy olyan kocsit ami továbbra is biztonságot és kényelmet szolgáltat, mindezt időtálló külsővel felruházva. A volt feleségétől ugyan elvált, de hogy tehetné ezt az autójával?

Autóbérlés tippek, tanácsok

Nem szeretnél pórul járni?

Vannak már rossz bérlési tapasztalataid?

Tudni szeretnéd mi jár a bérbeadók elméjébe?

További segítség az autóbérlés Budapest szolgáltatás mellé

Mivel szolgáltatni fogok neked, ezért további kéréseid is lehetnek:

Autóbérlés Budapesten, a bérlés menete

Hogyan történik az autóbérlés?

Az első lépés, hogy pontosítsd magadban azt, hogy milyen célra keresel bérautót, milyen célra bérelnél személygépkocsit.

A célhoz, feladathoz közösen ki tudjuk választani azt a bérautó, vagy kisbusz kategóriát, ami leginkább ellátja majd a megoldandó feladatot.

Ha pontosítottuk és egyeztettük az igényed, akkor az általad javasolt árkategóriában keresek részedre 2-3 lehetséges verziót, természetesen figyelembe véve a földrajzi viszonyokat is. Vagyis a lakhelyedhez, tartózkodási helyedhez legközelebbi kisbuszt vagy bérautót fogom felkutatni részedre.

Szerencsére Budapest különböző pontjain 15 telephely közül tudok válogatni, így ez mindig az ügyfelek elégedettségét szokta kiváltani. Ha vannak egyedi kéréseid, azokat is bátran közöld. Akár sofőrt szeretnél, vagy kiszállítást, esetleg más tartozékokat. (Gyerekülést, síboxot, tetőcsomagtartót, navigációt)

telefonos lany 03

Kérj GYORS, személyes tájékoztatást az autóbérlési lehetőségekről most!

Ajánlat vagy visszahívás kéréséhez